21 Gün Aralıklı Oruç Programı
İF beslenme paketi (aralıklı oruç) standart olarak 2 ANA + 2 ARA öğün olarak oluşturulmuştur.
İF PROGRAMI: IF (aralıklı oruç) beslenme programı ise vücudun kalori içeren besinleri belirli bir saat aralığında tüketmesidir. 8/16, 6/20 gibi saatleri vardır. Örneği 8/16 IF programında 8 saat tokluk (beslenme aralığı), 16 saat açlık (oruç) aralığıdır.
Kalori içerikleri ve makro besin ögeleri:
PROTEİN KAYNAKLARI: 2 ana öğünü hayvansal gıda proteinlerinden oluşmaktadır. Her gün kırmızı et kullanılmaktadır. Kırmızı et olarak dana tranç - dana antrikot - dana bonfile kullanmaktayız. Kahvaltılı seçenekte hafta da minimum 3 gün kırmızı et kullanılmaktadır. (Kahvaltılı seçeneği seçerseniz menünüzde her gün kırmızı et olmayabilir.)
KARBONHİDRAT KAYNAKLARI: Daha çok glutensiz karbonhidrat kaynakları tercih edilmektedir. Direk ekmek grubu kullanmak yerine ihtiyacınız olan karbonhidrat kaynaklarını glisemik indeksi yüksek baklagil ve tahıl gruplarından karşılayacaksınız.
YAĞ KAYNAKLARI: Omega 6 yağ kaynaklarının (mısır - ayçiçek) azaltıldığı; omega 9 (zeytinyağı) ve omega 3 (balık - ceviz) yağ kaynaklarının zenginleştirildiği menü içeriğidir.
Kalori (kkal) | Protein (g) | Karbonhidrat (g) | Yağ (g) |
1200 kkal | 70 gram | 90 gram | 55 gram |
1. ÖĞÜN (KAHVALTILI) | 2. ÖĞÜN (ANA YEMEK) | ARA 1 | ARA 2 |
- Tereyağlı pastırmalı omlet | - Izgara Antrikot - Fırın brokoli - Ketojenik sos - Maş fasulyesi salatası | Portakal tatlısı | Kuru meyveli Akdeniz salata |