Tarifler
Sarımsak Soslu Kavrulmuş Mantar
14 Ağustos 2023
Malzemeler
100 gr temizlenmiş mantar
1/2 çorba kaşığı yağ
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş doğranmış sarımsak
1/2 çay kaşığı taze kekik
1/2 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber, tuz
Sarımsak Soslu Kavrulmuş Mantar Nasıl Yapılır?
Mantarları bir miktar tuz ve karabiber ekleyip bir tavada karıştırınız.
Mantarları koyulaşması için arada bir sallayarak, yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurunuz.
Bu sırada, tereyağını bir tencerede eritiniz. Daha sonra üzerine sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyip karıştırınız.
Mantarların fazla yağını akıtınız ve üzerine sarımsaklı tereyağı sosunu boşaltınız.
Ve işte bu kadar, hemen servise alabilirsiniz.
Afiyet olsun.