Diyetimgeldi
image

Tarifler

Kağıtta Levrek

16 Ağustos 2023

Malzemeler:

 

  • 1 adet orta boy levrek
  • 1 dilim limon
  • Yarım havuç
  • Yarım kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı taze ya da dondurulmuş bezelye
  • Kekik (varsa dağ kekiği 2-3 tane)
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • Yağlı kâğıt ve kâğıdı yağlamak için zeytinyağı

 

Kağıtta Levrek Nasıl Yapılır?

 

Bütün levreği ayıklayınız ve yıkayınız.

Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayınız. Havuçları ise kesebildiğiniz kadar ince uzun (julyen) kesiniz.

İkiye katladığınızda balığınızı kapatacak büyüklükte bir parça yağlı kâğıt kesin ve fırça yardımıyla yağlı kâğıdın her yanını yağlayınız.

Balığı kâğıda yerleştirin, içine doğradığınız soğanın yarısını serpiniz ve tuzlayıp biberleyiniz.

Soğanları ve havuçları balığın üzerine yayarak tuzlayıp biberleyiniz.

Son olarak bezelyeleri ve limon dilimini koyarak kağıdın kenarlarını katlayarak hava almayacak şekilde kapatınız. Mümkünse zımbalayınız.

200 derece fırında 25 dakika pişiriniz. Kağıtta servis yapınız. 

Afiyet olsun.