Diyetimgeldi
image

Tarifler

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

16 Ağustos 2023

Malzemeler

 

  • 1 su bardağı ekşi maya 
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

 

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır?

 

Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabınıza alınız.

Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurunuz.

Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayınız. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltiniz. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini veriniz.

Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendiriniz.

Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyunuz ve 250 dereceye ısıtınız. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çiziniz.

Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürünüz ve ekmeği 1 saat kadar pişiriniz.

Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakınız.

Afiyet olsun.